Solar snapt waar educatie om draait!

Het onderwijs in Nederland staat hoog aangeschreven. Het onderwijsgebouw dient deze kwaliteit te faciliteren, door te zorgen voor een veilige en moderne leeromgeving.

Solar kent jouw behoeftes en is jouw partner voor betrouwbare en flexibele oplossingen voor alle typen onderwijs. Binnen ons team van professionals is ruime kennis en ervaring aanwezig om je te ontzorgen en oplossingen te realiseren bij de specifieke vraagstukken binnen de educatieve sector.

Comfort

Solar is dé complete leverancier van ventilatie-, verwarming- en pv- systemen welke voorbereid zijn om met elkaar te communiceren en te koppelen op jouw gebouwbeheersysteem, zodat controle en beheer eenvoudig uitgevoerd kan worden. Onze TPS afdeling voorziet je van kundig advies!

Door het sterk gedaalde energieverbruik, de minimale afgifte van warmte, onderhoudsvriendelijkheid en de lange levensduur zijn leds vaak de best renderende investering. De keuze voor het juiste armatuur en lichtbron hangt echter sterk af van de situatie en het gebruik. Het optimale rendement wordt vaak bereikt door de juiste mix aan techniek en hardware. De Technische Product Specialisten (TPS) van Solar Nederland, helpen je graag bij met het maken van een rendementsberekening en de beste lichtopbrengst voor iedere activiteit.


Sanitair dat tegen een stootje kan en intensief gebruik wordt, maar er ook best strak uit mag zien! Dankzij een intensief partnership met vooraanstaande fabrikanten kent Solar de do’s en don’ts als het draait om slim en duurzaam sanitair binnen het onderwijs. Water-, en energiebesparing is een vanzelfsprekendheid. Belangrijk vinden wij het terugdringen van de facilitaire inspanningen. Van een in de wand geïntegreerde toiletrolcontainer tot kalkwerende materiaalafwerkingen, Solar zorgt er voor dat jouw sanitaire voorzieningen schoon, prettig en langdurig (mee)werken. Onze ervaring binnen high traffic omgevingen en partnerships binnen de installatiesector dragen hier aan bij.

Goed onderwijs kan niet zonder een gezond binnenklimaat waarin scholieren en studenten hun talenten kunnen ontplooien. De juiste balans tussen lichtintensiteit, luchtvochtigheid, klimaat en CO2 in scholen verbetert de leerprestaties en de vitaliteit van studenten, scholieren en de medewerkers. Investeren in een gezond binnenklimaat is dus investeren in een goed leerklimaat. Met de juiste installatie kun je de klimaat activiteit zonegericht inregelen. Hiermee investeert je in de optimalisatie van de energieprestatie van jouw vastgoed. Solar adviseert je over slimme integrale klimaatoplossingen die zonwering, verlichting, koude en warmte afgiftes efficiënt koppelt en eenvoudig bedienbaar houdt. Zo werken we samen aan een betere en gezondere toekomst.

Connectiviteit

Solar is dé complete leverancier van ventilatie-, verwarming- en pv- systemen welke voorbereid zijn om met elkaar te communiceren en te koppelen op jouw gebouwbeheersysteem (GBS), zodat controle en beheer eenvoudig uitgevoerd kan worden. Onze Technische support afdeling voorziet je van kundig advies!

Verduurzamen van jouw bedrijfsvoering begint vaak bij het bedrijfspand. Voor bestaand en nieuwbouw heeft Solar effectieve oplossingen die desgewenst zichtbaar of onzichtbaar gemaakt worden voor jouw gasten. Solar ondersteunt de hospitality branche doeltreffend en praktisch met het toepassen van de juiste technieken binnen jouw huisvesting, optioneel aangevuld met het behalen van een duurzaamheidcertificaat zoals BREEAM-NL, ISO 14001, Green Globe, Green Key en het EU Ecolabel. Onafhankelijk inventariseren we jouw bestaande installaties, regelen deze bij indien nodig en brengen een, desgewenst gefaseerd, verduurzamings voorstel uit inclusief terugverdientijd en footprint. 

Veiligheid

Solar is onafhankelijk professional op het gebied van proces-automatisering, smart building solutions (domotica), en elektronische en installatietechnische producten en systemen. Door kennis en techniek slim te koppelen aan elektrotechnische ‘pandbesturing’ oplossingen halen we het beste rendement uit jouw bedrijfspand en maken het beheer van jouw locatie een stuk overzichtelijker, veiliger en efficiënter.

De doorbraak van de led-technologie is na de gloeilamp de grootste evolutie op het gebied van verlichtingstechniek in jaren. Solar speelt hierin een prominente rol. Wij toetsen de laatste ontwikkelingen in de markt en selecteren op veiligheid, kwaliteit en consistentie in lichtkleur en opbrengst. Hierdoor worden ontwerpers, installateurs en gebruikers in staat gesteld om de beste lichtopties te ervaren en te benutten. Solar beperkt zich niet tot de initiële aankoopprijs: ook de intelligente lichtsturing, de levensduur, de onderhoudsvriendelijkheid en de operationele kosten tellen mee. Met onze productkennis, gamma aan energiezuinige productoplossingen en sectorspecifieke ervaring is Solar de partner om je op weg te helpen bij het maken van een groene, kostenbesparende en duurzame keuze zonder aan lichtkwaliteit in te boeten.

Het voorkomen en signaleren van zaken als inbraak, wateroverlast, gasvorming of brand in jouw bedrijf, is essentieel voor de continuïteit van jouw bedrijfsprocessen en de veiligheid van jouw werknemers en gasten. Calamiteiten zijn te voorkomen met de juiste installatie. Solar heeft een deskundig team van buiten- en binnendienstmedewerkers die je adviseren op het gebied van CCTV, inbraakbeveiliging, branddetectie, ontruiming en toegangscontrole. Solar is onder andere een NCP erkend branddetectie- en ontruimingsbedrijf, erkend programma van eisen (PVE) opsteller en VEBON lid. We kennen de laatste toepassingen uit de markt en hebben deze op voorraad. We voeren een compleet assortiment op het gebied van functiebehoud en veiligheidsvraagstukken en zorgen voor de beste maatwerkoplossing. Ter begeleiding bieden we de juiste opleiding voor jouw medewerkers, verzorgen demo-opstellingen en assisteren bij de inbedrijfstelling.

Onze services en oplossingen

;

Randolph Meekes

Adviseur Facilitair Bedrijf Utrecht

“Zwart overheerst in de ruimte. Het licht wordt dus nauwelijks gereflecteerd. Dankzij de gebruikte ledmodules levert dit een prachtig resultaat op. We kunnen het meubilair en de objecten in de wanden zodanig verlichten dat het lijkt alsof ze zelf licht geven. Spannend en ontspannend tegelijk. Het geeft de ruimte een speciale uitstraling die de gebruikers erg op prijs stellen."


Een aantal van onze vooraanstaande partners